BREAKING! Jan Smit, Edsilia Rombley en Chantal Janzen presenteren Songfestival

Eurovisiesongfestival
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley gaan het Eurovisiesongfestival volgend jaar presenteren in Rotterdam.

Met die verrassende mededeling kwam vandaag de songfestivalorganisatie. Prachtig voor dit trio en met name voor Jan Smit, die al sinds jaar en dan met Cornald Maas verslag doet van het evenement.

Festival-organisator Sietse Bakker stelt dat het trio een enorme ervaring heeft als presentatoren en allemaal hun loopbaan zijn begonnen als artiest.

Chantal Janzen

De grote verrassing is natuurlijk Chantal Janzen, die bovendien ook nog eens niet bij de publieke omroep, de NPO, onder contract staat maar bij RTL.

Waar zijn de NPO-sterren, zoals Dionne Stax en Herman van der Zandt, op dit lijstje? Ook hen werden kansen toegedicht.

Is Dionne laatst bij de live-uitzending van de Gouden Televizierring dan toch door de mand gevallen als presentatrice? Bovendien heeft de voorzitter van de NPO Shula Rijxman steeds gezegd dat de NPO over voldoende talent beschikt, waardoor een keuze voor iemand van de commerciële zenders zou zijn uitgesloten.

Linda de Mol

Want waarom dan niet Linda de Mol bijvoorbeeld?. ‘Rotterdam’ zou voor haar een prachtig podium zijn geweest. Want de humor van Chantal Janzen is niet altijd bij iedereen even geliefd.

Edsilia Rombley is uitverkoren door de organisatie, maar de zangeres die in 1998 meedeed aan het songfestival met ‘Hemel en Aarde’, heeft nauwelijks presentatie-ervaring. In 2007 deed ze nog een keer mee met On Top of The World. Toen kwam ze niet verder dan de halve finale.

De keuze voor Jan Smit lag wel voor de hand. Hoewel de zanger momenteel in de lappenmand zit, is hij een grote ster ook in Duitsland. De Volendammer heeft zich geweldig ontwikkeld en verdient deze rol.

Creatieve team

Aan het creatieve team nemen deel Eric van Tijn, bekend als jurylid van verschillende talentenjachten, regisseur Marnix Kaart en choreograaf Gerald van Windt. Gerben Bakker is ‘head of Show’.

 

 

Tags

AVROTROSCHANTAL JANZENEDSILIA ROMBLEYERIC VAN TIJNGERBEN BAKKERJAN SMITSHULA RIJXMAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck