Broer Peter R. de Vries wil straatnaam en monument

Door: Lola van Leeuwen
24-07-2021

Wouter de Vries, de jongere broer van Peter R. de Vries die vorige week is overleden, hoopt op een monument voor de misdaadverslaggever. Ook burgemeester van Amsterdam Femke Halsema vraagt hij om een straat naar Peter R. te vernoemen.

,,Ik zelf zit niet te wachten op een standbeeld van m’n broer, maar ik zit wel te wachten op een monument van Peter R. de Vries”, vertelt Wouter de Vries vrijdagavond bij talkshow Humberto. Hij vindt dat het werk wat zijn broer heeft verricht gemeengoed moet worden en zo de nalatenschap van Peter te eren. ,,Dat moet een monument zijn waarbij we als maatschappij stilstaan. Een soort monument waar je terugdenkt aan iets, maar ook vooruit kijkt”, aldus Wouter.

Zeeheld eruit, Peter erin

De Vries vraagt ook de Amsterdamse burgemeester een straat naar zijn broer te vernoemen. ,,Gooi eens een zeeheld eruit en kom met een Peter R. de Vries-straatnaam!” zegt Wouter. Hij is van mening dat Peter zijn zoon Royce en dochter Kelly de straat en plek mogen uitkiezen.

De steunbetuigingen en berichten bleven bij Wouter maar binnenstromen en daar is hij enorm dankbaar voor. ,,Ik zou heel graag iedereen willen bedanken voor alle steun, warmte en medeleven. Als 1 procent van de mensen gaat doen waar Peter toe oproept dan denk ik dat het allemaal iets van nut heeft gehad” zegt Wouter. ,,Alhoewel het nooit het verdriet gaat goedmaken bij Royce, Kelly en zijn kleinkinderen. Daar is het echt het allerergste voor.”

Meer DenD