Coureur Alonso verbreekt samenwerking met renstal McLaren

Door:
20-01-2020

Fernando Alonso heeft de banden met de renstal McLaren verbroken. Het contract tussen het team en de 38-jarige Spaanse coureur, die in 2007 en van 2015-2018 voor het Formule 1-team van McLaren uitkwam, liep op 31 december vorig jaar af en is niet verlengd, meldden verschillende media. Alonso was als ambassadeur verbonden aan het Britse raceteam.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Alonso stopte aan het einde van seizoen 2018 met racen voor het F1 team van McLaren. Afgelopen april deed de tweevoudig wereldkampioen F1 in Bahrein nog een test voor McLaren. Ook probeerde hij zich voor de tweede keer voor de Indy 500 te kwalificeren in een bolide van McLaren. Dat mislukte echter. Alonso won vorig jaar in een racewagen van Toyata wel de 24 Uur van Le Mans voor het tweede jaar op rij. Vorige maand deed de Spanjaard in een Toyota mee aan de Dakar Rally.

Alonso heeft de zege in de Indy 500 tot het belangrijkste doel voor 2020 bestempeld, maar moet daarvoor nog een team vinden. Daarna wil hij kijken of hij terugkeert in de Formule 1, zo liet hij aan de Spaanse krant Marca weten.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD