Cricketer Smith oefent zelfs in de badkamer

MANCHESTER – Topbatsman Steve Smith staat bekend om zijn lange trainingssessies in de oefenkooien. De 30-jarige Australiër neemt zijn arsenaal aan slagen echter ook op andere en minder gebruikelijke plekken door. De badkamer bijvoorbeeld. Die opmerkelijke plaats werd mede onthuld dankzij assistent-coach Ricky Ponting, die met de Australische ploeg in Engeland verblijft voor het WK cricket.

”Hij zit een paar kamers verderop in de hotelgang”, vertelde Smith, net terug van een schorsing van twaalf maanden vanwege illegale praktijken met de cricketbal (”tampering”) tijdens wedstrijden. ”Ricky vroeg mij onlangs: ‘was jij aan het batten om zeven uur in de ochtend?’ Nou, dat was ik inderdaad. Ik heb altijd een bat bij de hand. Deze keer stond ik in de badkamer te oefenen en Ricky hoorde kennelijk het getik van mijn bat op de vloer. Of zou hij mij op een andere manier bespioneren in de badkamer?”

Smith maakte in zijn laatste vijf innings drie keer minimaal een halve century (50 runs).

 

BUZZS