Dansende Oranjes tijdens Goed Nieuws Show op Bonaire

Dansende Oranjes en staatssecretaris Van Huffelen.|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het bezoek van de Oranjes is tot in de puntjes voorbereid. De reis van prinses Amalia met haar ouders naar de Nederlandse Antillen is een feestje, een koninklijke Goed Nieuws Show. Bonaire is de eerste pleisterplaats. En natuurlijk werd er ook gedanst door Amalia en haar ouders Willem-Alexander en Máxima.

Druk was het er niet bepaald langs de route van de koninklijke toeristenbus. Het werd een dag van kennismaken, voorstellen, inleven. En van poseren vooral. De eilandbewoners krijgen er geen genoeg van om met de de prinses van Oranje op de foto te gaan.

Uiteraard worden de bekende plekken bezocht, van Mangazina di Rei tot en met de slavenhuisjes, waar Amalia nog eens aandachtig bekeek hoe klein die wel niet zijn.

Dansende Oranjes en staatssecretaris

Er werd trouwens nog heerlijk gedanst door de Oranjes. Maar ook staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Antilliaanse Zaken) ging met de voetjes van de vloer. Doorgaans wordt het niet erg gewaardeerd als een politicus tijdens een dergelijk bezoek de aandacht op zich vestigt. Van Huffelen heeft nog een aantal harde noten te kraken met de verschillende eilandbesturen.

In de middag volgde een bezoek aan de baai van Sorobon waar een windsurfdemonstratie plaatsvond. Vervolgens spreken het Koninklijk Paar en de Prinses van Oranje met junior rangers van Stichting Nationale Parken Bonaire over natuurbehoud van het kustgebied.

Op weg naar Aruba

Het gaat met name om de mangroves die de kust beschermen. Het gezelschap maakt een boottocht door de baai en het mangrovegebied. 

Het bezoek aan Bonaire wordt zaterdagavond afgesloten in Kralendijk met een bezoek aan ‘Taste of Bonaire’, een culturele markt met lokale producten, gastronomie en muzikale optredens.

Maandag wacht Aruba op de Oranjes.

ZIEN: Dansende Oranjes

Vakantiekiekjes van de Oranjes

Amalia in gesprek
Amalia danst
Amalia op Bonaire
Amalia is gearriveerd op Bonaire.
Foto: Koninklijk Huis.
Dansen op Bonaire met in het midden staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Antilliaanse Zaken), die ook met de voetjes van de vloer gaat.

Tags

BONAIREMAXIMAORANJESWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck