De Bruyne: afscheid van Silva met winst Champions League

Door:
27-07-2020

Kevin De Bruyne heeft een prachtig afscheidscadeau in gedachten voor zijn vertrekkende ploeggenoot David Silva. “Het zou geweldig zijn als we de Champions League kunnen winnen, dat zou een heel mooi afscheid voor David zijn”, zei de Belgische uitblinker van Manchester City.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De 34-jarige Silva vertrekt na tien jaar bij City. De Spaanse middenvelder werd met de lichtblauwe brigade uit Manchester vier keer kampioen van Engeland. Hij won ook twee keer de FA Cup en vijf keer de League Cup. Silva speelde zondag tegen Norwich City (5-0) zijn laatste wedstrijd in de Premier League. De aanvoerder van City kreeg in de slotfase een ‘applauswissel’ in het lege stadion.

“Voor mij is David een van de beste spelers ooit in de Premier League”, zegt De Bruyne, wellicht wel de nieuwe captain van City. “Ik heb vijf jaar met hem gespeeld. We hebben samen veel gewonnen en mooi voetbal laten zien. We vulden elkaar goed aan. Het is ook nog eens een heel aardige kerel. We gaan hem enorm missen.”

City verdedigt op 7 augustus, in eigen stadion, in de return tegen Real Madrid in de achtste finales van de Champions League een voorsprong van 2-1. “We hebben nu twee weken om ons voor te bereiden. Hopelijk spelen we nog vier wedstrijden dit seizoen”, zegt De Bruyne.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD