De MVP van 2011 in World Series stopt met honkballen

Door:
12-10-2019

De Amerikaanse honkballer David Freese heeft op 36-jarige leeftijd een punt gezet achter zijn carrière. Freese werd in 2011 uitgeroepen tot meest waardevolle speler (MVP) van de World Series. Hij was daarin met St. Louis Cardinals in de best-of-sevenserie te sterk voor Texas Rangers (4-3). In de beslissende zevende wedstrijd sloeg hij twee punten binnen.

Freese zorgde dat jaar in de play-offs voor maar liefst 21 binnengeslagen punten, een record in de Major League. De Amerikaan verliet de Cardinals eind 2013 en speelde daarna nog voor Los Angeles Angels, Pittsburgh Pirates en Los Angeles Dodgers, waarmee hij vorig jaar nog eens in de World Series stond. Freese moest toen met zijn ploeg buigen voor Boston Red Sox.

“Padres, Cardinals, Angels, Pirates en Dodgers. Jullie haalden een 23-jarige jongen van de universiteit af en hebben hem tot zijn 36e scherp gehouden”, schreef Freese op de sociale media. “Ik kan jullie daar niet genoeg voor bedanken. Ik vergeet het nooit meer.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen