Dierenheld Silvia Flantua van Stichting Cavia Bakkeveen 

Door: DitjesenDatjes
25-07-2018

 De zoon van Silvia Flantua kreeg op een dag drie cavia’s van een vriendin mee naar huis: twee mannetjes en een vrouwtje. Voordat ze met haar ogen kon knipperen hadden de cavia’s al baby’s en zat Sylvia met ineens met 16 cavia’s. Niet dat ze dit erg vond, want ze wilde graag voor de beestjes zorgen. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Toen de lokale dierenwinkel van haar kleine opvang hoorde, vroeg de eigenaar of ze ook wilde zorgen voor de vele cavia’s die hij opgevangen had. In 1997 zette Silvia Stichting Cavia officieel op, een stichting die nu negen vestigingen in Nederland, Duitsland, België en Engeland heeft. Een Japanse documentairemaker, die over Silvia had gehoord, was onlangs op het hoofdkantoor in Bakkeveen aan het filmen voor een documentaire. 

Volgens Silvia komen de dieren werkelijk overal vandaan: ,,Sommige mensen brengen hun huisdier weg omdat hun kind geen interesse meer in de cavia’s heeft. Ik heb ook eens twee cavia’s van een vuilnisman gekregen die het duo tussen het huisvuil had aangetroffen.”  

Silvia’s belangrijkste doel is mensen te informeren over hoe ze voor de de dieren kunnen zorgen. ,,Zodat ze op tijd weten dat cavia’s vroeg vruchtbaar zijn.” Het is ook in haar voordeel, dat mensen niet ineens met 200 cavia’s zitten. Want dat zijn vaak de cavia’s die bij Silvia in de opvang belanden. 

www.stichtingcavia.com   

Meer DenD