Dit is het jaarsalaris van de Oranje Leeuwinnen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Lang speelden vrouwen enkel voetbal als hobby, zelfs als ze in het nationale team zaten hadden ze nog een bijbaan. Simpelweg omdat ze niet genoeg verdienden met hun sport. Nu vrouwenvoetbal steeds populairder wordt, hebben een aantal Oranje Leeuwinnen het geluk dat ze een mooi salaris verdienen bij de club waar ze spelen. Dit zijn de grootverdieners van het Nederlandse vrouwenteam.

Daniëlle van de Donk

Middenvelder Daniëlle van de Donk speelt sinds 2010 in het Nederlandse elftal en voetbalt vanaf 2015 bij de Engelse club Arsenal. Al in het eerste seizoen dat ze daar speelde bewees ze een aanwinst te zijn voor het team, want dat jaar won het team het Engelse bekertoernooi. Van de Donk verdient ook een lekkere boterham bij de club, want jaarlijks krijgt ze 40.000 euro. Oranje Leeuwinnen Sari van Veenendaal en Dominique Janssen spelen ook bij Arsenal. Wat zij verdienen, is niet bekend.

Vivianne Miedema

Wie net zoals Daniëlle, Sari en Dominique ook bij Arsenal speelt, is Vivianne Miedema. Waarschijnlijk verdient ze meer dan 40.000 euro per jaar, omdat ze een van de topspeelsters in Engeland is. De spits heeft voor al heel wat overwinningen gezorgd. Wat ze precies verdient is niet bekend, maar aan Voetbal Inside liet ze weten dat ze best eens miljonair kan worden.

Shanice van de Sanden

Ongetwijfeld de snelste speler van Oranje is Shanice. Zij speelt bij Olympique Lion, wat een erg grote club is in het vrouwenvoetbal. Bij die club speelt ook Alex Morgan, dat de best verdiende vrouwelijke voetballer ter wereld is. Nadat de Oranje Leeuwinnen het EK in 2017 wonnen, werd Shanice door Olympique Lion weggekocht bij Liverpool. De krant The Irish Times weet dat de Franse club gemiddeld 162.000 euro per jaar aan hun speelsters geeft. Shanice, die altijd in de aanval speelt, zal ongetwijfeld een lekker jaarsalaris verdienen.

Lieke Martens

Het zal niemand verbazen dat Lieke Martens op nummer één staat. Zij is vorig uitgeroepen als beste voetbalster ter wereld en speelt altijd een cruciale rol bij overwinningen van het oranje elftal. Tegenwoordig speelt ze bij FC Barcelona in de aanval. Daar zou ze naar verluidt 200.000 euro per jaar verdienen, want een enorm bedrag is binnen het vrouwenvoetbal.

Volgens De Telegraaf krijgen de voetbalvrouwen per gespeelde wedstrijd voor Oranje een bedrag van 750 euro. Dit bedrag kan oplopen naarmate ze verder komen in de competitie.

Mannen

Wat de Nederlandse vrouwen verdienen is natuurlijk maar een schijntje als je het vergelijkt met het salaris wat de mannen verdienen. Frenkie de Jong zou een miljoen per jaar krijgen, en Memphis Depay zelfs ruim vier miljoen.

Tags

GELDLIEKE MARTENSMANNENNEDERLANDORANJE LEEUWINNENSALARISSHANICE VAN DE SANDENVERMOGENVIVIANNE MIEDEMAVOETBALVOETBALVROUWENWERELDKAMPIOENSCHAP

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck