Droom van een vakantiehuis binnen handbereik

Door: DitjesenDatjes
05-01-2018

Het voorjaar en de zomer lonken. We willen weer op vakantie! Met het gezin, met familie of vrienden. En waar kun je dan het beste naar toe? In een goed geoutilleerd vakantiehuis van Nederlanders die een tweede huis in het buitenland verhuren of in een tent op de camping?

Keus is er ruimschoots. Tienduizenden Nederlanders hebben een tweede huis in eigen land of elders in de wereld in eigendom. Daar zijn ze natuurlijk hartstikke trots op. Tegelijkertijd willen ze het bezit delen met anderen. Niet in de laatste plaats om ook de kosten te kunnen dekken. Als u de komende tijd een vakantiehuis gaat boeken, moet u goed onderzoek doen naar de prijzen.

Bij de meeste vakantiehuizensites betaalt u bijvoorbeeld boekingskosten, heeft u geen direct contact met de huiseigenaren of zijn er andere verborgen agenda’s. Het komt zelfs voor dat u voor hetzelfde huis soms tientallen euro’s meer betaalt dan strikt nodig blijkt. Dit is de tijd van het jaar dat u heerlijk kunt dromen over die prachtige plekjes waar u later dit jaar een fantastische tijd gaat beleven.

Droom alvast van de zon, de zee, de zomeravonden en de lange lunches onder de parasol. U kent het wel, dat overheerlijke vakantiegevoel. Gaan we voor luxe, bijvoorbeeld naar Zuid-Frankrijk of naar een ongerept Kroatisch eiland? Of toch weer naar Zuid-Spanje?

Let op bij boeken!

Waar gaan we naartoe? Blijven we in Europa of gaan we verder? Gaan we met de auto naar de vakantiebestemming of pakken we toch maar het vliegtuig en nemen we de lange wachttijden op de luchthavens voor lief? Een grote groep Nederlanders kiest voor het ultieme comfort en huurt een vakantiehuis. Geen sores op de camping of bivakkeren in een te krappe hotelkamer. Waar let je dan zoal op: aantal slaapkamers, wel of geen zwembad, aanwezigheid van een airco en vanzelfsprekend ook de huurprijs.


Voordelen van een vakantiehuis

  1. Kwaliteit

Veel particuliere vakantiehuizen zijn ingericht door de Nederlandse eigenaar zelf omdat hij er ook zelf vaak in verblijft, zodoende weet je dat het van een goede kwaliteit is.

2. Locatie

Je bent veel minder beperkt wat betreft bestemming. Vakantiehuizen vind je overal, dus ook in dat leuke plaatsje waar je zo heel erg graag naartoe wil.

3. Comfort

De vakantiehuizen zijn vaak luxe en compleet ingericht zodat je geen huisraad mee hoeft te nemen, scheelt ook weer!

4. Groepen

De mogelijkheid bestaat om accommodaties te huren voor gezelschappen voor 10 of meer personen.


Wat doen Nederlanders liefst op vakantie?

 

Top 3 vrije tijd

1. Uit eten

2. Autotochtjes

3. Winkelen

Top 3 bezoek 

1. Gebouwen

2. Natuurgebied

3. Strand

Top 3 sportief

1. Wandelen

2. Zwemmen

3. Fietsen


Ga van de snelweg af!

Tonny Eijk, componist en pianist

„Als je ergens bij een restaurant in een Frans dorp vrachtwagens ziet staan, ga daar maar naar binnen. Oma staat nog achter het fornuis en het komt helemaal goed. Ik toer al mijn hele leven door culinair Frankrijk. In het ontdekken van die authentieke restaurantjes heb ik veel plezier.”

Column: Spaanse liefde

Mijn vrouw Anne en ik hebben een duidelijke voorkeur voor Spanje. Waarom? Zodra we landen op het vliegveld van Alicante, worden we overmeesterd door dat heerlijke gevoel van ‘thuiskomen’. Of is het intense verliefdheid? De Costa Blanca trok ons het meeste aan. Het fantastische klimaat, de mooie stranden afgewisseld met rijstvelden en de sinaasappelbomen: we zagen ons er wel wonen.

Het werd dus Denia. En ja, we verhuren ons heerlijke huis. Niet aan de eerste de beste. Want we bezoeken alle huurders persoonlijk. Vinden we prettig te weten wie even in ons huis gaat ‘wonen’. Maar ook om open en eerlijk antwoord te geven op alle vragen.

We genieten met volle teugen, van het prachtige landschap, van onze vrijheid en ons geluk. En van de natuur in de bergen met de oranje-sinaasappelbloesem, de amandelbloesem en kersenbloesem. We genieten van het eten in de vele uitstekende restaurantjes aan de kust. Op de Plaza Major slenteren we tussen de skatende jongeren en hun grootouders.

Wie zou dat niet willen?

John Roosdorp

vakantiehuis Casa Bodega, Denia

Meer DenD