Heeft Emile duivelse nagels?

Door: DitjesDatjes
07-04-2018

Waarom heb ik op deze foto duivelse nagels aan mijn tuinhandschoenen? Ik kreeg deze handschoenen op tweede paasdag van een familielid in het dorp. ,,Die zag ik op internet. Als je in de tuin werkt, kunt je met die nagels meer blad en andere troep in de border oprapen en je kunt onkruid er gemakkelijker uitkrabben.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Carnavalspak

Ik was aan de grond genageld en knikte weinig overtuigd. Ik dacht dat ik in de maling werd genomen en dat het een voorwerp is bij een carnavalspak. Ik denk ook dat die duivelse nagels snel kapot gaan en dan is er weer tien euro over de balk gegooid. Maar dat zei ik niet, want het familielid is genereus en lief. En misschien leest ze wel deze column. En anders haar moeder, want zij volgt mij overal…

Nutteloze voorwerpen

Als huishoudspecialist heb ik de afgelopen jaren heel veel nutteloze voorwerpen getest. Ik heb nog een nieuwe briketten-starter van Weber van 30 euro. Je kunt toch gewoon de briketten met aanmaakblokjes ontsteken.

Ook zinloos is de Kärcher Window Vac van 40 euro. Een apparaatje waarmee de ramen sneller droog worden. Wij hebben vooral kleine ramen en dan is dit voorwerp zinloos. Bij grotere ramen ook, want waarom zou je bij dit werkje niet gewoon een trekker en wat ‘ellebogenstoom’ gebruiken? Als je alle folders van bouwmarkten leest, is dit de week van de hogedrukreiniger. Als u zo’n ding wilt, koop dan een goedkope. Wij gebruiken het apparaat één, hooguit twee keer per jaar.

Kortjes bij dichtjes

Dit is ook de week van het spotgoedkope perk-goed. Zomergoed zoals begonia’s, petunia’s en vlijtige liesjes voor ruim 10 cent per stuk. Hoe kunnen ze het ervoor kweken? Ik heb zes trays van 24 stuks gekocht en heb het gros plantjes in grote potten weggezet en wel ‘kortjes bij dichtjes’. Daarbij heb ik de nieuwe nagelhandschoenen aangetrokken om de grond makkelijk los te maken.

Gezocht: een accuboormachine

Ik heb eigenlijk nog één voorwerp nodig. Dat is een uitstekende accu(schroef)boormachine. Mijn Bosch begaf het nadat ik die een week in de regen had gelegd. Ik had nog een tweede van een B-merk maar die is qua vermogen trager dan een gehandicapte slak. Het merk Makita adverteert zich een ongeluk. Van 299 euro voor 169 euro, u kent die volksverlakkerij wel.

Bent u een kenner? Wat is dan een heel goede en krachtige accuboormachine en het type van rond de 200 euro? Mail naar [email protected].

De winnaar krijgt een briketten-starter van Weber.


Tip van de Week

Bodembedekkers in de tuinborder houden veel onkruid tegen. Maar koop geen klimop (Hedera) want dat groeit ook op de grond als een gek en verstikt uw planten. Goede bodembedekkers zijn Pachysandra (in de schaduw), het groenblijvende maagdenpalm en het ondergewaardeerde penningkruid. De Latijnse naam is Lysimachia nummularia. In juni gaat penningkruid weelderig geel bloeien en het houdt het onkruid er onder.

 

Meer DenD