Emile houdt de hand op de knip

Emile Bode
Door: DitjesDatjes
22-07-2017

In mijn leven heb ik aardig wat spullen veel te duur gekocht. Dan ga je voor een kwaliteits­product van naam om later tot conclusie te komen dat hetzelfde voorwerp van een onbekend merk dezelfde prestaties levert. Deze vlieger gaat overigens niet altijd op, maar soms zijn de prijsverschillen enorm.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Dit is een klassieke tennisarm,” zei mijn huisarts toen de pijn bij de elleboog van mijn rechterarm maar niet verdween. „Zeker veel in de tuin gewerkt. Je moet drie keer per dag Voltaren op de plek smeren. Een tennisbrace helpt ook bij sommige mensen en de arm een poosje ontzien.” De arts wees op zijn computerscherm. „Die braces zijn op internet te koop voor €40 maar ook voor €5. Ik zou de goedkoopste bestellen.” Dat deed ik niet. De tennisarm is vanzelf over gegaan. Wel bleef het door mijn hoofd spoken dat je voor de ene brace €40 moet betalen en voor de andere €5. Hoe vaak worden we niet belazerd met dure producten? Zijn ze die prijs waard? Ik betaal rustig €700 voor een bril met speciale glazen. Mijn jongste dochter bestelt online bij Charlie Temple een bril van €35 en die heeft ze de volgende dag in huis.

Stugge borsteltjes

Mijn elektrische tandenborstel, een Philips Sonicare kostte €170. Die van mijn vrouw ging een paar maanden geleden na drie jaar kapot. Het aan-uitknopje weigerde dienst. Ze kocht een Oral B in de aanbieding voor €49,95. Door de consumentengids als beste getest, maar mijn vrouw is er niet zo blij mee: „Hij poetst wel goed, maar de borsteltjes zijn veel stugger en ik vind het geluid niet zo prettig.” Ik ga elke maand naar de Action. Op sommige gebieden een wereldzaak. De laatste keer kocht ik daar een doos plastic handschoenen voor eenmalig gebruik, binddraad, afdektape voor het schilderen, een hele kleine kwast, terpentine en voorraaddoosjes. Plus een hoeveelheid Wrigley’s spearmint chewinggum. Dit alles vele malen goedkoper dan elders.

Wat zijn uw favoriete en betaalbare producten en waar koopt u die? Mail uw bevindingen naar [email protected]

De leukste inzender krijgt een waardebon van €25.

Meer DenD