Emile voelt zich geflest

Emile Bode
Door: DitjesDatjes
15-07-2017

Geachte meneer en mevrouw Andrélon, Nivea, Garnier, Gliss, Guhl, L’Oréal, Axe, Huismerk en andere fabrikanten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ik erger me al tientallen jaren aan het feit dat u en de meeste andere merken op het gebied van verzorgingsproducten shampoos, crèmes en vloeibare zeep maken in een flacon, fles of tube die je zelden of nooit op de kop kunt zetten. De constructies zijn zodanig dat omgekeerd en zonder hulpstukken de flacon altijd omvalt.

Het wereldwijde flaconschandaal

Dat is uiterst vervelend, want proefondervindelijk heb ik de afgelopen twee maanden in de douche, in mijn blote piemelemoos, vastgesteld dat ik nog dertien keer mijn haar met Andrélon kan shampooen als ik de fles consequent op zijn kop in een glas vastzet. Bij de vloeibare zeep van Axe lukte dat zelfs veertien keer. Maar dus alleen als de flacon of fles zich permanent in omgedraaide status bevindt en het vocht zich ophoopt in en rond de opening.

Eeuwigheid

Als je de fles pas vlak voor gebruik omdraait, duurt het een eeuwigheid voordat de vloeibare zeep op jouw hand terecht komt. Daar heb je geen zin in, want je hebt haast, de kinderen jengelen en straks sta je ook nog in de file en je hebt een ellendige baan.

Ik weet dat sommige mensen de flacons en tubes doormidden snijden of andere oplossingen bedenken om de fles optimaal te gebruiken, maar dat vind ik zo’n gedoe en ook nog gevaarlijk.

Ik roep creatieve geesten op een kek voorwerpje te bedenken waar je de flacons omgekeerd in kunt inzetten. U mag dit voorwerp De Zuinige Bode noemen.

Ik heb intussen subsidie aangevraagd bij het ministerie van Milieu om een onderzoek te starten naar het weglekeffect. Hoeveel wasbeurten loopt de wereld mis, omdat er zoveel vloeibare zeep in de flacons achterblijft.

Kartel

Bestaat er een wereldwijd kartel van multinationals die met elkaar heeft afgesproken geen praktische dop te ontwerpen, omdat anders het risico bestaat dat de flacon in zijn geheel wordt gebruikt hetgeen mondiaal en voor alle fabrikanten tezamen zal leiden tot een omzetderving van vele honderden miljoenen euro’s.

Heeft u nog oplossingen of andere ergernissen? Mail naar [email protected]

Meer DenD