EXCLUSIEF! Dealer-atleet ontmaskerd door telefoon?

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De 21-jarige Roelf B. is al dagen in het nieuws. De jongeman is in Hongarije opgepakt met kilo’s drugs in zijn bezit. Samen met een vriend wordt hij verdacht van de verkoop van verschillende soorten verdovende middelen op festival Sziget. Festivalgangers konden hem bellen op een speciaal nummer, en zagen als ze dat nummer intypten een heel bijzondere status.

Kilo’s

,,Your best and most reliable supplier”, staat er als Whatsapp-status. Dat nummer stond boven papiertjes die de politie vond in de auto van Roelf en zijn vriend, die tevens wordt verdacht van drugsdealen. Op die flyers stond een prijslijst. Zo is te lezen dat een joint 15 euro kostte en 5 pillen XTC kon gekocht worden voor 65 euro.

De twee jongemannen hadden op het festival een kilo xtc-pillen, 451 flesjes met verdovende middelen en een grote hoeveelheid marihuana bij zich. Later is in hun auto nog 4000 pillen en 15 kilo joints gevonden. In totaal zo’n 17 kilo. De totale straatwaarde van de drugs zou ruim 300.000 euro zijn!

Straf

Als de twee mannen worden veroordeeld hangt hen een hoge straf boven het hoofd. Een openbare aanklager noemde al ‘levenslange gevangenisstraf’ als mogelijke consequentie van hun daden als er niet alleen drugsdealen maar ook drugssmokkel wordt bewezen.

Inmiddels heeft de atletiekvereniging van Roelf gereageerd. Die benadrukt dat leden vooral niet al zelf conclusies moeten trekken en Roelf moeten veroordelen.

Tags

ATLETIEKAUTODRUGSHONGARIJESPORTSZIGET

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck