FC Den Bosch komt met statement tegen racisme

Door:
13-06-2020

FC Den Bosch, de club die vorig jaar in opspraak kwam vanwege racistische uitingen van supporters, heeft zaterdag op Twitter een statement gepubliceerd waarin het zich afkeert tegen racisme. De Brabantse voetbalclub uit de eerste divisie voorzag die boodschap van de hashtag #samentegenracisme.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“FC Den Bosch wil duidelijk zijn over waar we staan met betrekking tot racisme en discriminatie: we tolereren in woorden en in daden geen enkele vorm van haat of onrecht in onze club en op onze tribunes. We zijn een eigenzinnige, bourgondische volksclub waar iedereen welkom en veilig is, ongeacht huidskleur, geloofsovertuiging of geaardheid en wij zijn dankbaar dat je bij ons hoort.”

Juist Den Bosch kwam vorig jaar wereldwijd in opspraak, omdat supporters tijdens de thuiswedstrijd tegen Excelsior aanvaller Ahmad Mendes Moreira racistisch bejegenden. Mendes Moreira liep zwaar aangeslagen van het veld af, de wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd. De tuchtcommissie van de KNVB besloot begin dit jaar dat voor straf bij twee thuiswedstrijden van Den Bosch een deel van de tribunes in stadion De Vliert leeg moet blijven. Volgens de commissie had Den Bosch tijdens de wedstrijd te weinig gedaan om het racisme te stoppen. Het werd in eerste instantie zelfs gebagatelliseerd.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD