Felicitaties van Erdogan voor Elia en teamgenoten Basaksehir

Door:
20-07-2020

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zijn favoriete voetbalclub Basaksehir via Twitter gefeliciteerd met de eerste landstitel. “Ik feliciteer Medipol Basaksehir en zijn supporters van harte”, schreef Erdogan, een fervent aanhanger van de club van vleugelspits Eljero Elia. “Ik wil ook de andere clubs bedanken voor dit uitdagende seizoen, waarin het voetbal voor verbinding zorgde.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De Turkse president heeft nauwe banden met Basaksehir, de club die eigendom is van het ministerie van Sport. Basaksehir speelt in het oranje, de kleur van de AK-partij van Erdogan. De president zit ook regelmatig op de tribunes van het Fatih Terim-stadion. Met financiële steun van de overheid wist het in 1990 opgerichte Basaksehir zich de afgelopen jaren op te werken tot een topclub in Turkije. Het resulteerde nu in het eerste kampioenschap.

De ploeg van Elia stelde de titel één speelronde voor het einde van de competitie veilig met een zege op Kayserispor (1-0). Voor Basaksehir voetballen onder anderen Robinho, Martin Skrtel, Demba Ba en Gaël Clichy. Met de Turkse titel op zak wil Elia nu graag terugkeren naar Nederland.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD