Filmmaker ‘met knikkende knieën’ in de Arena na video over Nouri

Nouri
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

,,Zo indrukwekkend”, herinnert Joost Beitler zich het moment waarop de door hem gemaakte video in een volle Johan Cruyff Arena werd afgespeeld. ,,Ik stond op dat moment wel even met knikkende knieën.”

De regisseur (28) is verantwoordelijk voor veel bekende filmpjes voor voetbalclub Ajax. In een interview met VICE Sports vertelt hij onder andere over de video die hij maakte over de ernstig verongelukte Abdelhak Nouri. Door een hartstilstand liep de jonge voetballer blijvend hersenletsel op.

‘Muisstille’ Arena

Zijn video maakte veel emoties los, ook bij hemzelf. ,,Jazeker, het was heftig om daar een video over te maken. Maar aan mijn emoties hoef ik verder geen aandacht te besteden. Voor mij is het natuurlijk veel minder zwaar en emotioneel dan voor zijn familie.”

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Ajax en OGC Nice in 2017 werd het fragment in het stadion getoond. ,,Het was wel heel indrukwekkend om de video op het grote scherm in de Arena te zien”, gaat hij verder. ,,Het hele stadion was muisstil, iedereen zat ademloos te kijken. Ik stond op dat moment wel even met knikkende knieën. Daarna kwam het applaus en begon iedereen zijn naam te roepen.”

(tekst gaat door onder video)

Beitler maakt met zijn bedrijf Mønaerk veel prachtige video’s voor Ajax. Met name de video’s in aanloop naar wedstrijden in de Champions League doen het goed bij de achterban van de Amsterdammers. De regisseur is zelf ook een fanatieke fan van Ajax.

‘Voel de video’s’

,,Ik ben mijn hele leven Ajacied en ik heb al tien jaar een seizoenkaart. De video’s die ik maak, die voel ik op zo’n moment gewoon.” Hij vraagt zich dan ook af of hij net zulke goede video’s kan maken over andere clubs. ,,Als ik het niet hetzelfde zou ervaren als de supporters op de tribune, dan zou ik het gevoel denk ik niet kunnen overbrengen.”

Voor het Nederlands Elftal heeft Beitler inmiddels ook zijn debuut gemaakt. ,,Ik had het stiekem wel als doel om ooit een video voor Oranje te maken. Voor een andere club dan Ajax zou ik nooit iets willen of kunnen doen, maar Oranje blijft toch wel iets magisch.”

Tags

AJAXJOHAN CRUIJFF ARENANEDERLANDS ELFTALNOURIREGISSEURVIDEOVOETBAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck