Formule 1-team Mercedes raakt sleutelfiguur kwijt

Door:
16-06-2020

Het Formule 1-team van Mercedes moet afscheid nemen van Andy Cowell, jarenlang hoofd van de afdeling die de motoren ontwikkelt en produceert. De 51-jarige Brit werkt al zestien jaar voor de Duitse renstal. Hij wordt gezien als een van de sleutelfiguren achter de successen van Mercedes in de Formule 1 sinds de invoering van de hybride V6-turbomotor.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De zilveren bolides van Mercedes domineren al jarenlang in de koningsklasse. Sinds 2014 ging de wereldtitel voor constructeurs steeds naar Mercedes, dat met Lewis Hamilton (2014, 2015, 2017, 2018 en 2019) en Nico Rosberg (2016) ook steeds de wereldkampioen leverde.

Cowell maakte intern al in januari bekend dat hij gaat stoppen. Samen met teambaas Toto Wolff werkte hij sindsdien aan een structuurwijziging bij de motorafdeling van Mercedes. Nu is de tijd gekomen om te stoppen. Cowell draagt zijn functie over aan Hywel Thomas. De Brit blijft als consultant nog wel verbonden aan Mercedes. Hij gaat in ieder geval tot begin volgend jaar helpen bij het opzetten van een “groot project”.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD