Gepromoveerde Arminia zegt sorry voor overtreden coronaregels

Door:
30-06-2020

Het gepromoveerde Arminia Bielefeld heeft excuses aangeboden voor het overtreden van de coronaregels. De fans van de Duitse club vierden bij het stadion massaal en uitbundig feest na de laatste competitiewedstrijd, tot ongenoegen van veel inwoners van de stad. Promotie was al enige tijd een feit.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Arminia Bielefeld wil haar excuses voor het wangedrag aanbieden aan de burgers van Bielefeld, aan de autoriteiten en aan de veiligheidspartners. Door de vele emoties en de spanning van de afgelopen weken werden helaas niet de algemeen geldende afstandsregels en overeengekomen afspraken nageleefd”, meldt de club in een verklaring. Spelers van de club lieten op een trap van de tribune ook hun gezicht zien, zonder zich aan de coronavoorschriften te houden.

“Ondanks alle vreugde vanwege het sportieve succes, had het onder geen enkele omstandigheid mogen gebeuren, vooral niet omdat de DSC Arminia Bielefeld zelf in de aanloop naar de laatste wedstrijddag in het openbaar had opgeroepen om zich te gedragen.”

Udo Witthaus, hoofd van het crisisteam, was teleurgesteld over het gedrag van de club. “Er waren vooraf concrete afspraken gemaakt met Arminia. De club heeft zich tot het laatste moment van het seizoen absoluut professioneel gedragen. Nadien hield de club zich echter niet meer aan de afspraken. Wat daar gebeurde, kan gewoon niet. Het was niet eens amateuristisch. Dat zou minachting zijn voor de amateurs”, liet Witthaus optekenen.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD