Gerard Joling vindt Songfestival belabberd

Door: Molly Baas
09-05-2018

Gerard Joling zegt dat de tv-makers in Portugal slecht werk leveren met het Eurovisie Songfestival. Dat zei de zanger gisteravond in het tv-programma Pauw, waar de eerste halve finale werd nabeschouwd. Joling vond het een hele slechte show. ,,We hebben enorm gelachen, Jamai en ik. Jan Slagter zat er ook bij. Het was eigenlijk een belabberde show, de presentatie was verschrikkelijk van die vier dames. Het leek wel een kerstshow met allemaal foute jurken. 1980 was het echt.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De acts waren ook vreselijk, vond Joling. ,,Er zaten een paar fantastische goede bij, maar over het algemeen gezien vond ik het gewoon bagger. Er is veel vals gezongen. Ik maak van mijn hart geen moordkuil.”

Waylon

Morgenavond is het tijd voor de tweede halve finale met Waylon. Het gaat nu vooral over zijn PR en zijn agressieve gedrag naar de pers, in plaats van zijn liedje.  Joling vindt het niet slim. ,,Waylon heeft straks toch weer een samenwerking met de pers nodig, ook met het AD en De Telegraaf. Voor zijn nieuwe album of iets wat hij gaat doen in Ahoy’. Ik had het anders gedaan. Ik had ze toch uitgenodigd en misschien even ermee gepraat even gezellig, maar goed: dat is ieder voor zich. Ik vind het wel gek dat hij dat zelf kan bepalen, want dat was in mijn tijd niet zo.”

Meningen over het SongFestival worden lukraak gedeeld op Twitter.

Cornald Maas, commentator van het Eurovisie Songfestival, sprak via een straalverbinding wel zijn steun uit voor Waylon, al benadrukt hij dat de AVROTROS géén boycot heeft afgevaardigd, maar die slechts steunt.

Meer DenD