Jeangu Macrooy naar Songfestival

Jeangu Macrooy
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De Surinaamse zanger Jeangu Macrooy (27) gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Het keuzecomité heeft voor het muzikale talent gekozen als opvolger van Duncan Laurence.

Nadat dit eerder in DWDD werd ontkend door de manager van Jeangu Macrooy is het bevestigd door Cornald Maas.

De concertagenda van Macrooy is goed gevuld tot en met 30 april (Deventer) van dit jaar. Op 19 mei is pas het volgende concert in het Wilminktheater in Enschedé. Het Songfestival vindt plaats van 12 tot en met 16 mei.

Geboren in Suriname

Macrooy gaat de Nederlandse driekleur bij het Songfestival dat dit jaar wordt georganiseerd in Rotterdam verdedigen.

Jeangu Macrooy is geboren in Suriname in 1993 en trad hij samen met zijn tweelingbroer op onder de naam Between Towers. De muziek van Between Towers werd goed opgepikt door de Surinaamse radio wat de broers in Suriname nationaal succes opleverde.

In januari 2013 verscheen hun eerste en enige album Stars on My Radio. Daarna volgde Jeangu een muziekopleiding in Enschede en woonde Jeangu in Hengelo.

De fans van Jeangu zijn wild enthousiast over zijn muziek, waaronder het nummer Shake Up This Place. Zijn nummer Gold gaat over de confrontatie tussen iemand die uit een Derde Wereldland geconfronteerd wordt met de westerse cultuur. Zijn laatste single was Second Hand Lover.

Interview NRC:

,,Ik stop uren in mijn voorbereiding, ik oefen tot het niet meer fout kan gaan. En dan zie het podium als mijn territorium waarvoor ik je uitnodig.”

Macrooy was de afgelopen jaren regelmatig te zien in verschillende talkshows onder meer bij DWDD. Maar hij speelde ook de rol van Judas in The Passion in 2018. De zanger zong ook de titelsong Dance With Me van de Nederlandse film Niemand in de Stad.

In jury met Cornald Maas

Afgelopen dagen is volop gespeculeerd over de Nederlandse kandidaat. Floor Jansen leek een favoriet, maar de laatste dagen was het de zanger Jason Roy die steeds werd genoemd.

Zondag lekte uit dat de naam van de Nederlandse artiest met een J zou beginnen. Jeangu kent Cornald Maas (lid van het keuzecomité), want hij zat afgelopen jaar met hem in de jury van de Amsterdam Pride.

Uit de kast

Jeangu Macrooij kwam ‘uit de kast’ toen hij voor het eerst stap buiten Suriname zette. Tegen Het Parool zei hij in februari 2019 daarover:

,,Eigenlijk heb ik dat altijd wel geweten. Ik voelde me gewoon nooit aangetrokken tot meisjes. Op mijn vijftiende kon ik mijn afwijkende gevoel een naam geven. Homo, dus. Maar ja, ik kon daar weinig mee in de machocultuur van Suriname. Het draaide altijd om meisjes versieren. Ik had wel veel hechte vriendschappen met hen, maar heb geen meisje zelfs maar gekust.”

Indrukwekkend optreden van Jeangu Macrooy bij TEDx in Maastricht.

Tags

dwddESF Eurovisie SongfestivalFloor JansenJason RoyJeangu Macrooy

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie