Geweldige The Voice Senior ondanks vriendjesgekliek

The Voice senior
Door: Jos La Grande
31-08-2019

De eerste aflevering van Voice Senior dit seizoen verrastte, omdat een aantal deelnemers heel toevallig de juryleden kenden uit het verre verleden. Meest opvallende was natuurlijk countryman Ruud Hermans, die jurylid Ilse Delange ontdekte in de luiertijd.

Samen zongen ze aan het einde van de blind auditions heel spontaan ‘Somewhere between’, de hit die de zanger in 1975 had met de Thumbleweeds.

Optreden

Maar ook René van der Wel (64), die overigens een spectaculair optreden weggaf, bleek de familie Borsato heel erg goed te kennen uit het verleden van de modeshows van Mary Borsato. ,,Mijn hart gaat naar Marco”, zo koos Van der Wel voorspelbaar voor Borsato.

Frank Ashton, een doorgewinterde entertainer (nu dan privé Frans Biezen), kwam met een Tom Jones-nummer Help Yourself. We herinneren hem ons nog van de zoetsappige hit Let Your Sun Shine met Mariska van Kolck.

Tegelijkertijd waren er deze avond een paar geweldige ontdekkingen bij The Voice Senior.

Met op nummer 1 de 70-jarige Eddie Taylor, die zelfs de 74-jarige discoheld George McGrae (Rock Your Baby) had meegenomen in zijn supportersteam.

Jury

Gevolgd door de Twentse Joke Tromp. Met haar 61 jaar overdonderde ze de jury met ‘Mad about the boy’. Ook haar levensverhaal, belangrijk bij de talentenshows, is indrukwekkend. Ze gaf een mogelijke zangcarriere op voor de opvoeding van haar gehandicapte zoon. En natuurlijk koos ze de Twentse streekgenote Ilse als coach.

Daarnaast waren er deelnemers die heel aandoenlijk een poging waagden, onder wie Klaas van der Veen, die The Voice als een soort therapie gebruikt na het overlijden van zijn vrouw met wie hij 57 jaar getrouwd was. De vrolijke Kelly ter Bruggen (73) had helemaal niets te zoeken op het podium, maar nam het sportief op nadat ze jury streng had ondervraagd.

Al met al een zeer geslaagde eerste editie van The Voice Senior, passend in de successen van Omroep Max. En er keken ook nog eens bijna anderhalf miljoen Nederlanders naar. Als je de reclame voor de reiniging van kunstgebitten, de test voor hoortoestellen van een bekende brillenketen en de grappen van Frans Bauer over babi pangang voor lief neemt, is het een subliem tv-avondje.

En hetzelfde geldt voor de (ingestudeerde?) tegeltjeswijsheden van Marco Borsato. ‘Jonge wijnstokken hebben veel fruit, maar oude wijstokken hebben de beste wijn’.

 

 

Meer DenD