Guardiola ziet Bielsa als verrijking van Premier League

Door:
20-07-2020

Pep Guardiola vindt dat de promotie van Leeds United naar de Premier League niet alleen goed is voor die club, maar voor het hele Engelse voetbal. Met Leeds komt ook Marcelo Bielsa de Premier League in, mits de eigenzinnige Argentijnse trainer zijn aflopende contract gaat verlengen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Bielsa is zo’n speciale trainer”, zegt de Spaanse manager van Manchester City. “Voor het Engelse voetbal is het geweldig dat hij komend seizoen in de Premier League werkt. Wat betreft invloed op het spel, staat Marcelo bovenaan de lijst. De kennis en kunde van een trainer hangt niet af van de hoeveelheid bekers die je wint. De spelers beoordelen hun trainer ook op diens kennis.”

De 64-jarige Bielsa draagt de bijnaam ‘El Loco’ (de gek). De Argentijn laat zijn ploegen vaak prachtig voetbal spelen, maar het leverde hem zeker in Europa nog geen grote prijzen op. Het kampioenschap met Leeds United in de Championship, het tweede niveau in Engeland, is de eerste prijs voor Bielsa die onder meer bondscoach van Argentinië en Chili was. Hij had ook clubs als Athletic, Marseille, Lazio en Lille onder zijn hoede.

“Leeds is een club met een grote historie. Na 16 jaar zijn ze terug in de Premier League”, aldus Guardiola, die Bielsa al eens de beste trainer ter wereld noemde. “Ze hebben het geweldig gedaan. Het is fijn om komend seizoen naar hun stadion te gaan en daar tegen ze te spelen.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD