Havertz wil Leverkusen deze zomer verlaten

Door:
16-07-2020

Kai Havertz heeft zijn keuze gemaakt. Volgens het Duitse voetbalmagazine Kicker wil de 21-jarige Havertz deze zomer weg bij Bayer Leverkusen. Hij zou zelfs al een akkoord hebben bereikt met de Engelse club Chelsea.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De aanvallende middenvelder maakte dit seizoen twaalf doelpunten in de Bundesliga voor de ploeg van trainer Peter Bosz. Het bleek niet genoeg om Leverkusen net als vorig jaar aan een ticket voor de Champions League te helpen. Het elftal van Bosz eindigde op de vijfde plaats.

Havertz, die al op 17-jarige leeftijd debuteerde in de hoofdmacht van Leverkusen, denkt uitgeleerd te zijn bij de club waar hij doorbrak. Chelsea komt volgend seizoen vermoedelijk wel uit in de Champions League. De Engelse club trok deze zomer al zo’n 100 miljoen euro uit om Hakim Ziyech (Ajax) en Timo Werner (RB Leipzig) naar Londen te halen. Voor Havertz, zevenvoudig international van de ‘Mannschaft’, zou Chelsea naar verluidt nog eens 100 miljoen euro moeten betalen. De Duitser ligt nog twee jaar vast bij Leverkusen.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD