Inter en Milan doen onderzoek naar stadion

MILAAN – Internazionale en AC Milan hebben bij de gemeente Milaan een officieel onderzoeksverzoek ingediend naar de mogelijkheid om stadion San Siro te slopen en er een nieuw onderkomen neer te zetten. Het nieuwe stadion zou in de zomer van 2022 klaar moeten zijn.

Het onderzoeksvoorstel is de eerste officiële stap op weg naar een nieuw stadion. “We hebben vandaag een officieel verzoek ingediend om een groot onderzoek te doen naar de technische en economische haalbaarheid van het nieuwe Milanese stadion en een multifunctionele omgeving”, schrijven de twee clubs uit Milaan in een gezamenlijke verklaring.

De kosten voor het nieuwe stadion lopen op richting een miljard euro. Grote vraag is of de lokale autoriteiten zich achter de plannen van de twee clubs scharen. Burgemeester Beppe Sala wilde het huidige stadion nooit afbreken maar moderniseren.

Beide Italiaanse clubs spelen sinds 1926 in het bekende stadion. Fans van AC Milan noemen het onderkomen San Siro. Hun rivalen van Internazionale hebben het liever over Stadio Giuseppe Meazza, vernoemd naar de speler die vaker voor Internazionale dan voor AC Milan speelde.

 

BUZZS