Janneke wacht nog steeds op grote liefde

Ineens werd Janneke, een van de briefschrijfster van Boer Marnix, herkend op straat. Vrienden en kennissen wilden weten of ze in Marnix de ware had gevonden, maar wekenlang mocht ze niets vertellen.

Kwast

Hoewel Marnix bekend stond als ‘botte’ boer, regelmatig onhandige uitspraken deed en door een aantal kijkers zelfs ‘narcist’ werd genoemd, kijkt Janneke positief terug op het BZV-avontuur. ,,Je hoopt misschien wel tegen beter weten in dat het toch wat wordt. Maar ik bleef wel lachen met Marnix. Ze zitten natuurlijk niet  voor niks in dat programma. Die boeren hebben toch moeite om iemand te vinden. Zijn, zachtjes gezegd,  soms niet altijd even handig”, zegt ze tegen het AD. ,,Ik heb hier in Steenbergen vaak de vraag gehad wat ik met die Marnix aanmoest. ‘Jeetje, Janneke: wat doe je met die kwast.’ Maar mensen die mij goed kennen, begrijpen waarom ik destijds mijn brief stuurde. Ik viel voor zijn humor, dat droge. Ik zag een brutaal aapie met een glinstering in zijn ogen. Daar viel ik op.”

Inmiddels zit Janneke alweer een paar maanden thuis alleen op de bank. Gelukkig is ze na daten met Marnix, niet het vertrouwen in mannen verloren. Ze zit namelijk te wachten totdat ze een ‘nieuwe, leuke vent’ tegenkomt. ,,Want dat is wel wat ik zoek.”