Jort Kelder onder vuur door misselijkmakende grap

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Jort Kelder ligt zwaar onder vuur na een heftige grap die hij maakte in zijn podcast. Hij wordt op Twitter flink aangepakt.

In de nieuwste aflevering van de podcast van Jort Kelder, genaamd ‘Jortcast’, gaat het over het geestelijk welzijn van de millennial generatie. Hij praat over met bekende psychiater Esther van Fenema. 

Zwakke generatie

Jort vindt de millennial generatie zwak: “Je hoort vaak met die millennials… Die hebben een keurige jeugd gehad, allemaal moeiteloos, jubeltonnetje voor het huis en dan hebben ze hun eerst echt harde functioneringsgesprek met hun baas en dát is natuurlijk niet de bedoeling dat er dan ineens kritiek komt. En dan melden ze zich daarna ziek.”

Waarop de psychiater reageert: “Ik zie jonge mensen bij de crisisdienst die daar komen, suïcidaal zijn, niet meer willen, omdat er een relatie uit is of omdat er een tentamen niet gehaald is.”

Jort lacht, en zegt: “Het is misschien maar beter als die mensen er een eind aan maken hoor als je je tentamen niet haalt. Mijn God zeg.”

Misselijkmakende opmerking 

Deze laatste, misselijkmakende opmerking schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Zo Tweet een luisteraar bijvoorbeeld: “Zegt Jort Kelder hier nou echt ‘Het is misschien maar beter dat ze er een eind aan maken’? Wauw! Ik had hem al niet hoog staan, maar dit is echt dieptriest”

Ook door verschillende BN’ers wordt Jort op Twitter aangepakt. Tim Hofman reageert cynisch: “Een andere kleur schmink voor een fantasiefiguur of een jongen met nagellak en de gemiddelde boomer is alweer gevloerd: kan deze generatie echt zo slecht tegen ongeveer alles ooit? We vragen het Suzan (9) en Ahmed (6) in de nieuwe #Telekids!”

Rapporteren

Anderen beschuldigen van het aanzetten tot zelfdoding, door de misplaatste opmerking die hij maakte. Er wordt gevraagd om hem te rapporteren op sociale media. “Smaakvol, mensen aanmoedigen om er een einde aan te maken”, zegt YouTube-contentmaker Bram de Wijs erover.

Tags

GRAPJORT KELDERSUÏCIDEZELFDODING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck