Keane fileert Maguire en De Gea voor doelpunt Bergwijn

Door:
20-06-2020

Roy Keane heeft geen goed woord over voor het optreden van doelman David de Gea en verdediger Harry Maguire in de competitiewedstrijd van Manchester United tegen Tottenham Hotspur. De Ier, voormalig captain van de ‘Mancunians’, ging als analist bij Sky Sports in de rust helemaal los over het duo. “Ik zou ze na de wedstrijd niet toelaten in de spelersbus. Laat ze maar lekker een taxi terug naar Manchester nemen”, zei Keane.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De 48-jarige Ier, een keiharde middenvelder die binnen de lijnen zo af en toe flink over de schreef ging, had geen goed woord over voor de manier waarop ManUnited in Londen op achterstand kwam. “Ik ben geschokt door dat doelpunt”, zei Keane over de 1-0 van Steven Bergwijn, die vanaf de middenlijn zo door de defensie door ManUnited sneed en z’n rush afmaakte met een schot onder De Gea door.

“Ik heb veel voetbal gekeken de afgelopen jaren, maar zo een doelpunt weggeven… Ik kook van woede”, aldus Keane. “Ik snap niet waarom Luke Shaw de bal omhoog kopt en daarna naar voren rent. Ik sta versteld van Maguire. Hoe kan een international zich zo makkelijk laten uitspelen? Ik ben ook doodziek van die keeper. Ik zou hem in de rust hebben aangevallen en echt een paar klappen hebben gegeven. De Gea is een ervaren keeper. Maar ik ben stomverbaasd door wat hij allemaal doet. We proberen in de top 4 te eindigen, niet eens om kampioen te worden. Gewoon de top 4. Dit is schokkend, ik walg hiervan. Maguire en De Gea moeten zich schamen. Ze vertegenwoordigen Manchester United, maar ze laten iedereen gewoon langs zich heen lopen.”

In de slotfase wist ManUnited dankzij een strafschop nog langszij te komen (1-1).

 

BUZZS

 

 

Meer DenD