Keeper en speler Turkse club stoppen drie penalty’s op rij

Door:
20-01-2020

Eén penalty stoppen is al knap, twee strafschoppen keren is bijzonder en drie penalty’s op rij uit het doel houden komt helemaal weinig voor. Toch gebeurde het in de Turkse competitiewedstrijd tussen Usakspor en Ergene Velimese, twee clubs die uitkomen op het derde niveau. In de slotfase, bij een voorsprong van 2-0 voor Usakspor, kregen de bezoekers een strafschop.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Doelman Ersin Aydin tikte de penalty fraai uit de benedenhoek, tot blijdschap van zijn medespelers die hem allemaal uitbundig feliciteerden. De scheidsrechter oordeelde echter dat Aydin te vroeg van zijn lijn was gekomen. Hij gaf de keeper geel en liet de strafschop overnemen. Ook de tweede poging wist Aydin uit de hoek te tikken, maar weer had de aanvoerder van Usakspor een stap naar voren gedaan toen de speler van Ergene Velimese aanlegde vanaf 11 meter. Het leverde doelman zijn tweede gele kaart op. Verdediger Levent Aktug nam de handschoenen over en ook hij bleek een ‘penaltykiller’.

Trots poseerden Aydin en Aktug na afloop samen voor de fotografen. Samen drie strafschoppen op rij stoppen, dat gebeurt slechts zelden.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD