Kletsnat weer tijdens vrije training GP Oostenrijk

Door:
11-07-2020

Het wordt zaterdag waarschijnlijk compleet hondenweer in het Oostenrijkse Spielberg. Het regent de hele dag pijpenstelen en daarbij kan het in de middag ook onweren, meldt Weeronline. Mogelijk gooit het slechte weer roet in het eten bij het middagprogramma van de tweede GP van Oostenrijk.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vooral tijdens de vrije training tussen 12.00 en 13.00 uur kan de regen met bakken uit de lucht komen en is kans op onweer. Ook kunnen de buien zware windstoten tot 70 km/uur veroorzaken. Als het echt slecht weer wordt, bestaat de kans dat de vrije training wordt afgelast.

Later in de middag, als de kwalificaties plaatsvinden, is het weer naar verwachting iets minder heftig. Het regent dan nog steeds, maar waarschijnlijk minder hard dan eerder in de middag. De kans op onweer neemt af, al is donder en bliksem niet uitgesloten. Wel ligt de baan er drijfnat bij en moeten de regenbanden van stal worden gehaald.

Mocht het onweren of te nat zijn, dan kan de kwalificatie worden uitgesteld naar zondag. Op die dag wordt de race verreden en het is dan sowieso een stuk beter weer dan vandaag. De gehele zondag verloopt droog met zonnige perioden.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD