Klopp wil medaille voor alle Liverpoolspelers

Door:
04-07-2020

Jürgen Klopp vindt dat al zijn spelers recht hebben op een medaille die hoort bij het winnen van de Premier League. Volgens de regels krijgen alleen spelers die ten minste vijf competitieduels hebben gespeeld een plak. De Duitse coach vindt dat belachelijk, geeft desnoods zijn medaille weg of laat er een paar bijmaken, zegt hij in de krant The Guardian.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ook al heb je maar een wedstrijd gespeeld of zelfs geen een, dan nog hoor je zo’n medaille te krijgen”, vindt Klopp, die vorige week de titel met Liverpool al binnenhaalde. “Ik weet niet wie die regel van minimaal vijf duels heeft bedacht, maar het is onzin. Mensen snappen niet hoe belangrijk het voor een team is zo’n titel te winnen. Je traint er vijf miljoen keer per jaar voor, op een hoog niveau.”

Drie jonge spelers – Harvey Elliott, Neco Williams en Curtis Jones – hebben ieder pas twee optredens achter hun naam. Klopp is niet van plan ze vanwege de eisen voor een medaille alsnog op te stellen. “Maar ze krijgen er een, al moet ik ze zelf maken. Ze verdienen een medaille, maar ik geef speelminuten in de Premier League niet weg alsof het een kerstcadeautje is.”

Overigens zal het probleem zich vermoedelijk niet voordoen. Liverpool ontvangt veertig medailles en zijn er momenteel maar 21 spelers die meer dan vijf duels hebben gespeeld. Normaal gaat de rest van de onderscheidingen naar de overige spelers of ander personeel,

 

BUZZS

 

 

Meer DenD