Kovac krijgt hoofdpijn van Robben

DOHA – Trainer Niko Kovac kijkt tevreden terug op het trainingskamp van Bayern München in Doha, maar toch hield hij daar ook een beetje hoofdpijn aan over. De Kroaat zag Arjen Robben de hele week individueel trainen. De Groninger, die eind deze maand zijn 35e verjaardag viert, heeft nog altijd last van de bovenbeenblessure die hem sinds eind november aan de kant houdt.

”Arjen voelt zich nog steeds niet 100 procent. En je weet bij Arjen dat het ook geen zin heeft als hij zich niet 100 procent voelt”, zei Kovac. De vleugelspits kwam voor het laatst in actie tegen Benfica in de Champions League. Robben maakte toen twee karakteristieke doelpunten. Hij hield echter bovenbeenklachten over aan dat duel. Robben bleef in december aan de kant en miste onder meer de laatste Europese groepswedstrijd tegen Ajax.

Bayern München sluit de voorbereiding op de tweede seizoenshelft zondag af met het toernooi om de Telekom Cup in Düsseldorf. Robben is er dan niet bij. De ‘Rekordmeister’ hervat de competitie volgende week vrijdag met een uitwedstrijd tegen TSG 1899 Hoffenheim. De ploeg van Kovac moet een achterstand van zes punten op Borussia Dortmund zien weg te werken.

 

BUZZS