Leeds spioneert bij concurrent Derby County

DERBY – Leeds United doet er alles aan om de koppositie in het Championship, het tweede Engelse voetbalniveau, te behouden. Voor de belangrijke wedstrijd van vrijdagavond tegen Derby County werd zelfs een spion ingezet. Donderdagochtend merkte Derby-trainer Frank Lampard een verdacht persoon op, die met een verrekijker de training van de ‘Rams’ volgde. De politie werd daarop ingeschakeld om de man van het trainingscomplex te verwijderen.

Vrijdag bevestigde Derby County in een verklaring dat het ging om een man die werkt voor Leeds United. “We bevestigen dat we de politie hebben gebeld om een verdacht persoon te verwijderen van ons trainingscentrum. Inmiddels is duidelijk geworden dat het een medewerker is van Leeds United. We zijn met de club in gesprek over dit incident”, schrijft de huidige nummer zes van het Championship.

Volgens Britse media had de man naast een verrekijker ook camouflagekleding en een nijptang mee. Die tang zou zijn gebruikt om een stuk uit het hek te knippen bij een gedeelte waar de beveiligingscamera’s ontbreken. Lampard uitte zijn zorgen over dit incident tijdens de besloten training en Derby neemt de ‘spionage’ ook zwaar op.

Het beladen duel in Leeds begint vrijdag om 20.45 uur.

 

BUZZS