Lekker tevreden – Jan Versteegh

Lekker tevreden - Jan Versteegh
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Hij leeft voor z’n werk en is een succesvol BNN-presentator. Jan Versteegh is niet onzeker te krijgen… en who can blame him? Kritiek deert hem niet. Jan is zeer over zichzelf te spreken.

 

Lekker tevreden - Jan Versteegh
Hollandse Hoogte

 

Je ziet hem regelmatig op de buis, soms als presentator in BNN’s 3 op Reis, soms als kandidaat in Ranking the Stars of De Slimste Mens. Tot een paar jaar terug was de 30-jarige Jan Versteegh nog aan het werk als gymleraar. Dat dit niet zijn roeping was, wist hij vanaf het begin. ‘Ik ben gymleraar geweest omdat ik geen idee had welke opleiding ik moest volgen. Niet omdat ik een ontzettende passie voor sport voelde.’ Sporten doet hij nog steeds, maar dat is uit zelfbehoud. ‘Ik gebruik sport als uitlaatklep. Maar ook omdat ik niet op mijn eten hoef te letten. Ik heb geen zin om me af te moeten vragen of ik iets wel of niet kan/mag eten.’ Jans grote liefde is presenteren. Hij had het er regelmatig over met z’n vrienden. Die vonden op een gegeven moment dat Versteegh óf ervoor moest gaan óf erover op moest houden. Dat bleek het beste advies. Officieel is hij nog maar vier jaar met z’n hoofd op televisie en nu al heeft Jan een Televizier Talent Award op zak.

 

Lekker tevreden - Jan Versteegh
Hollandse Hoogte

 

Buik inhouden

Jan begint zijn televisiecarrière in 2012 bij Powned. Na twee jaar verslaggeving voor PowNews maakt hij de overstap naar BNN. Jan is alert, scherp en durft vragen te stellen die soms kunnen schuren. Hij presenteert al twee jaar het geruchtmakende programma Spuiten en Slikken. Over seks, bedprestaties en zijn lichaam praat hij heel makkelijk. Jan is niet onzekerover zijn kunsten tussen de lakens. ‘Nee, ik denk dat ik het spelletje wel beheers’, zei hij daarover tegen Viva. Ook over (de vorm van) zijn geslachtsdeel is hij zeer te spreken. ‘Hij is precies goed. De juiste breedte, goeie lengte, mooi recht.’ De presentator zou trouwens ook tevreden zijn als het er heel anders uit zou zien. ‘Laat het los. Geniet! Houd je buik maar in als er een foto gemaakt wordt, tijdens seks hoor je daar niet mee bezig te zijn.’ En over kritiek van buitenaf: ‘Ik ben een fladderaar, geen piekeraar.’ Dat hij niet wakker ligt van de mening van anderen is een voordeel. ‘Als je met je kop op televisie bent zijn er altijd mensen die vinden dat je er niet thuishoort, een lelijke kop hebt of irritant bent. Dat doet me niets. Ik vind het alleen belangrijk dat mensen om wie ik geef me oké vinden en mensen met wie ik werk me goed vinden.’ Toch heeft een bekende Nederlander zijn wel iets aan hem veranderd. ‘Het heeft me introverter gemaakt. Als ik nu een avond met vrienden iets doe, zit ik liever thuis dan in de kroeg. Thuis ben ik vrij en hoef ik niet zo met dat imago bezig te zijn.’

 

Lekker tevreden - Jan Versteegh

 

Superlekker wijf

Sinds Jan veel programma’s samen met BNN-collega Geraldine Kemper (3 op Reis Backpack en Jan versus Geraldine) maakt, wordt er veel gespeculeerd. Na een foto van de twee op Instagram, zonnend op het strand, kwam de geruchtenmachine goed op gang. Ze zouden het wel heel gezellig hebben. Alle roddels wuift Jan weg. ‘Er is nooit iets gebeurd tussen mij en Geraldine. Ze is als een zus voor me. Stel je voor dat je met je zus naar bed moet? We zijn gewoon vrienden. Wellicht kunnen we ook zo goed samenwerken omdat er van beide kanten geen seksuele aantrekkingskracht is. Ze is een knappe vrouw en daar ben ik niet vies van, maar we hadden vanaf het begin niet die klik.’ Jan had wel ruim zes jaar een relatie met Daphne. ‘Ze is een superlekker wijf, gestoord maar wel de rem die ik nodig heb. Als het aan mij ligt is het voor altijd’, zei hij destijds over hun relatie. Toch was het uiteindelijk Jan die het in 2014 uitmaakte. Het singleleventje bleek niet aan hem besteed. Zelf noemt hij het ‘niet mijn beste tijd’. ‘Verschrikkelijk, ik moet het hele huishouden in mijn eentje doen. Echt een drama!’ Lang hoeft Jan niet te lijden. Eind 2015 krijgt hij weer hulp in huis, in de vorm van nieuwe liefde Dieuwertje. Over haar wil Jan niet veel kwijt; hij is in ieder geval blij dat ze geen bekende Nederlander is. ‘Ze heeft een ‘normale’ baan. Dat vind ik fijn. Zij maakt mij heel gelukkig’, liet hij ontvallen. Toen hij vorig jaar de Televizier Talent Award won, liet Jan tijdens zijn emotionele speech weten veel van zijn vriendin te houden. Nu maar hopen dat deze relatie alle mooie BNN-reisjes overleeft.


Tekst: Maaike Olde Olthof

Tags

3 OP REISBN'ERBNNJAN VERSTEEGHPOWNEDRANKING THE STARSSPUITEN EN SLIKKEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck