‘Lewandowski kan de 40 doelpunten van Gerd Müller verbeteren’

Karl-Heinz Rummenigge is er vast van overtuigd dat Robert Lewandowski dit seizoen 40 doelpunten kan maken en daarmee Gerd Müller overtreft. “Ik heb altijd gedacht dat het record van Gerd Müller voor eeuwig zou blijven staan, maar Robert Lewandowski is de eerste speler die naar mijn mening werkelijk in staat is dat record in gevaar te brengen”, aldus de baas van Bayern München. Müller, bijgenaamd ‘Der Bomber’ maakte er in het seizoen 1971/72 zijn recordaantal van 40 competitietreffers.

Lewandowski vestigde zaterdag al twee nieuwe records in de Bundesliga. De Poolse spits van Bayern trof als eerste speler elf duels op rij doel in de hoogste voetbalklasse van Duitsland. Hij opende de score en maakte ook de 3-0 in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Het was alweer zijn zestiende competitietreffer van dit seizoen. Daarmee verbeterde hij een record van Müller, die in de eerste elf duels van het seizoen 1968/1969 vijftien keer scoorde voor de club uit München.

“Het is verbazingwekkend dat hij tot dusver in iedere wedstrijd één tot drie doelpunten maakt. Dat is een kwaliteit, waarvoor je alleen maar je hoed kunt afnemen”, aldus voormalig spits Rummenigge over Lewandowski.

 

BUZZS