Liverpool-icoon Gerrard wil standbeeld voor trainer Klopp

Door:
16-06-2020

Voormalig Liverpoolspeler Steven Gerrard, één van de grootheden uit de geschiedenis van de Engelse voetbalclub, wil per direct een standbeeld voor de huidige trainer Jürgen Klopp. “Mensen van zijn kaliber worden vaak pas op late leeftijd onderscheiden. Daarom roep ik de eigenaren van Liverpool op dit nu al te doen, nu hij nog bij de club is. Waarschijnlijk wordt Jürgen over een week al kampioen met Liverpool. Dat is een mooi moment om meteen met dit initiatief te beginnen.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Liverpool heeft nog twee zeges nodig in de Premier League, die woensdag wordt hervat. Bij een nederlaag van Manchester City kan de club zelfs zondag bij stadgenoot Everton al voor het eerst in dertig jaar kampioen worden. Gerrard, momenteel trainer bij de Schotse club Rangers: “Ik heb groot respect voor Jürgen, volgens mij de beste trainer van de wereld. Hij werkt met zijn hart en met zijn hoofd. Hij is naar Liverpool gekomen om de club verder te helpen.”

Gerrard speelde zeventien jaar voor Liverpool en won onder meer de Champions League en twee keer de FA Cup. Kampioen werd hij echter nooit in de stad aan de Mersey. “Het zou voor mij een ongelooflijke opluchting zijn als Liverpool straks kampioen wordt. Ik ben en blijf altijd fan van deze club, tot de dood er op volgt. Ik wou dat ik dertig jaar was, en geen veertig. En dat ik de komende wedstrijden in het shirt van Liverpool kon spelen.”

In het museum van Liverpool, in het stadion aan Anfield Road, is een aparte sectie besteed aan de loopbaan van Gerrard. Tussen 2000 en 2014 kwam hij ook nog eens 114 keer uit voor het nationale elftal van Engeland.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD