Lucky Luke opende Nederlands stripmuseum

Lucky Luke opent het stripmuseum
Door: Jos La Grande
22-06-2021

Lucky Luke heeft het Nederlands enige echte Stripmuseum, het MoCA in Noordwijk geopend. Na een lockdown van bijna zes maanden, mocht het gloednieuwe Museum of Comic Art, in Noordwijk aan Zee eindelijk zijn deuren openen voor het publiek.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Een aantal bekende striptekenaars zoals Theo van den Boogaard, Eric Heuvel en stripschaps-prijswinnaar Gerben Valkema mochten, onder strikte voorwaarden, al een kijkje nemen bij de expositie: ‘European Masters of Comic Art’.

Van Kuifje tot Klepzeiker

Het Museum of Comic Art is een nieuw Nederlands stripmuseum, waarin het beste aan originele tekeningen uit de internationale Stripwereld, in meerdere tentoonstellingen per jaar aan het publiek getoond wordt.

Oprichter van het museum is de architect Arie Korbee. In zijn vrije tijd verzamelt de Noodwijker al meer dan twintig jaar originele covers, pagina’s en illustraties van alle grote striptekenaars uit binnen- en buitenland.

Zijn verzameling bestaat o.a. uit oude internationale meesters als André Franquin (Robbedoes en Kwabbernoot, Guust, Marsupilami), Albert Uderzo (Asterix, Tanguy en Laverdure), Morris (Lucky Luke), Hergé (Kuifje). Maar ook modernere tekenaars als: Jacques Tardi (Isabel Avondrood, Nestor Burma), François Schuiten (De Duistere Steden), Hanco Kolk (Meccano, Single), Peter de Wit (Sigmund, Single), Henk Kuijpers (Franka) en Marc Retera (Dirkjan) zijn uitstekend vertegenwoordigd.

European Masters of Comic Art

In ‘European Masters of Comic Art’ staat de bezoeker oog in oog met originele tekeningen van de belangrijkste stripmakers van Europa. Samen geven zij een overzicht van alles wat er mogelijk is en was op het gebied van de getekende verhalen.

Meer DenD