Maarten van Rossem EIST excuses van Hugo de Jonge

Maarten van Rossem
Door: Eva Steins
16-03-2021

Als het aan Maarten van Rossem ligt moet Hugo de Jonge diep door het stof. Er ontstond afgelopen weekend ophef nadat Van Rossem voorgedrongen zou zijn bij het krijgen van een vaccinatie. De Jonge reageerde fel op deze actie en nagelde de historicus flink aan de schandpaal. Maar volgens Maarten zit de vork anders in de steel…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken”, twitterde de Jong over de actie van Van Rossem. Hij reageerde woest op het voordringen van Van Rossem. ,,Egoïsme is wel het laatste wat we nu kunnen gebruiken”, schreef hij bij een artikel over de actie van Maarten.

Vaccin

Bij Op1 aan tafel legde Maarten echter uit dat het verhaal anders in elkaar steekt dan De Jonge doet blijken. Hij zegt inderdaad telefonisch een vaccin te hebben geregeld, maar dit deed hij enkel omdat zijn leeftijdsgroep ook aan de beurt was. De historicus wordt dit jaar 78 jaar. ,,Ik deug dus wel degelijk.”

Hij legt uit wat er precies gebeurde. Maarten belde de huisartsenpraktijk, maar daar hadden zij nog niet gehoord wanneer wie aan de beurt was. Ook zij waren nog niet aan de beurt geweest. Vervolgens belde hij de GGD die hem vertelde dat een afspraak maken niet mogelijk was.

Kwartiertje

Aan tafel bij Op1 vertelt Van Rossem dat hij zich niet zomaar liet afschepen. Hij belde meerdere keren naar de GGD die hem telkens een ander antwoord gaven. Na een kwartier belde hij de GGD nóg een keer en toen was het raak: hij kreeg een afspraak omdat hij dit jaar nog 78 wordt. Later werd de historicus gevaccineerd.

In het programma richt Van Rossem zich kwaad tot minister de Jonge. ,,Dus meneer De Jonge, als u op de hoogte zou zijn geweest van wat minimaal noodzakelijk is, dan zou dit het moment zijn om uw excuses aan mij aan te bieden. Doet u dat niet, dan deug ik wel, en u deugt niet.”

LEES OOK:

GGD WOEST op Van Rossem

Meer DenD