Mannarino begon met blessure in Rosmalen

ROSMALEN – Adrian Mannarino, de winnaar van het grastoernooi van Rosmalen bij de mannen, was bij aankomst in Nederland nog geblesseerd. Dat bekende de Fransman na zijn zege op Jordan Thompson in de finale. “Ik heb hier twee dagen niet kunnen lopen en de fysio’s hebben echt geweldig werk verricht”, aldus Mannarino, die last had van een verzwikte enkel.

“Ik had daarom geen enkele verwachtingen bij aankomst in Rosmalen, ook omdat ik hier in het verleden nooit goed heb gespeeld en een erg zware loting had. Van Fernando Verdasco en David Goffin had ik nog nooit gewonnen.”

Mannarino, de nummer 44 van de wereld, had zijn zes eerdere finales allemaal verloren. “Ik ben blij dat mensen daar nu niet meer over kunnen praten. Mijn landgenoot Julien Benneteau staat 0-10 in finales, dus ik ben blij dat ik niet de nieuwe Benneteau ben.”

Voor de finale moest Mannarino eerst nog zijn halve finale tegen Borna Coric afmaken. “De partij werd in de tiebreak van de derde set onderbroken”, aldus Mannarino. “Ik heb zo slecht geslapen vannacht, omdat ik alleen maar heb gedacht waar ik mijn eerste service zou slaan. De eerste punten waren meteen zo belangrijk.”

 

BUZZS