Mourinho: Kane is alleen bij de Spurs speciaal

Door:
20-07-2020

José Mourinho prijst zich bij Tottenham Hotspur gelukkig met Harry Kane. De Engelse spits blonk zondag met twee doelpunten weer uit tegen Leicester City (3-0). “Iedereen vindt Harry een fantastische voetballer en Tottenham mag blij zijn met zo’n speler als hij”, zei de Portugese trainer van de Spurs. “Hij is een echte Tottenham-jongen.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Mourinho denkt dat Kane bij een andere club niet zo zou renderen als bij Tottenham. “Hij is een speciale speler, maar waarschijnlijk zal hij niet zo speciaal zijn als hij bij een andere club speelt. Hij is heel speciaal voor ons, voor Tottenham.”

Kane behoort al jaren tot de beste spitsen in de Premier League. Hij werd in 2016 en 2017 topscorer van de Premier League met respectievelijk 25 en 29 goals. Dit seizoen staat de teller op zeventien treffers in 28 wedstrijden, precies gelijk aan vorig jaar. Kane miste dit seizoen veel duels vanwege een zware blessure. Hij herstelde tijdens de maandenlange onderbreking vanwege de coronacrisis en scoorde sinds de hervatting van het seizoen zes keer.

“Ik ben heel blij dat Harry na een pittige blessure nu in staat is om het seizoen perfect af te sluiten”, zei Mourinho over de spits die afgelopen week ook tegen Newcastle United al twee keer scoorde. Ondanks de doelpunten van Kane grijpt Tottenham wel naast een ticket voor de Champions League. De bijna 27-jarige Kane, die nog vier jaar onder contract staat, dreigde eerder dit jaar met een vertrek als Tottenham niet snel weer aansluiting vindt met de Engelse top.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD