Nantes in ‘Argentijns’ shirt als eerbetoon aan Sala

Door:
21-01-2020

De Franse voetbalclub FC Nantes verruilt het traditionele geel-groene shirt eenmalig voor een tenue in de kleuren van de Argentijnse vlag. In de competitiewedstrijd zondag tegen Girondins Bordeaux speelt Nantes in een wit shirt met blauwe strepen, als eerbetoon aan Emiliano Sala. De Argentijnse spits overleed dinsdag precies een jaar geleden toen de helikopter waarin hij naar Cardiff vloog neerstortte boven Het Kanaal.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Sala zou aan de andere kant van Het Kanaal zijn transfer naar Cardiff City afronden. De club, die vorig jaar nog in de Premier League speelde, had vlak daarvoor een akkoord bereikt met Nantes over een transfer van de 28-jarige aanvaller. Beide clubs twisten een jaar later nog altijd over de afhandeling van de transfer, waarmee bijna 18 miljoen euro gemoeid was.

Nantes heeft achthonderd stuks van het ‘Argentijnse’ shirt laten drukken. De webshop van de Franse club raakte dinsdag al snel overbelast, zoveel fans wilden voor 80 euro het speciale tenue kopen. De opbrengst gaat naar de twee Argentijnse clubs waarbij Sala werd opgeleid. “Omdat Emiliano ervan droomde om ooit het shirt van het Argentijnse elftal te dragen, ruilen wij nu ons vertrouwde geel en groen eenmalig in voor blauw en wit”, aldus Nantes.

Bij de hoofdingang van het stadion hangt deze week een grote portretfoto van Sala. Zondag ligt tijdens de warming-up een doek met daarop een afbeelding van de Argentijn in de middenstip. Kort voor de aftrap wordt met een minuut applaus stilgestaan bij de tragische dood van de spits, die in 2012 door Bordeaux naar Europa werd gehaald. Drie jaar later verhuisde hij naar Nantes.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD