Nederlandse Pavarotti Marc Canto zingt Spaanse sterren van de hemel in Moraira

Marc Canto

Het is ‘Ik vertrek’ in de praktijk: de Nederlandse Pavarotti Marc Canto verhuisde vorig jaar van Schouwen-Duiveland naar het Spaanse Moraira in de provincie Alicante om een eigen Beach Club te openen.

De zanger, vocaal geschoold door Caroline Kaart en wijlen Christina Deutekom, vierde successen in Nederland (hij won onder meer de Soundmixshow) en treedt op tijdens grote feesten en partijen. De Quote-500 is fan van Canto, die met zijn stem de ramen in de sponningen laat trillen als hij nummers van Pavarotti zingt of het emotionele ‘Mama’.

Vriendin

Marc Canto (in het dagelijks leven heet de zanger Borsboom) werd waarschijnlijk gestimuleerd door zijn vriendin van Spaanse komaf, danseres Maria Del Mar Gomez. Hij gaf zijn bestaan én huis in het Zeeuwse Serooskerken op voor de Budhamar Beach Club in Moraira.

Daar zingt Marc Canto, die zijn hart volgde, avond aan avond inmiddels de sterren van de Spaanse hemel, maar ontvangt daar ook zijn Nederlandse zangvrienden. De club is omgetoverd in Ibiza-style. Voor Marc Canto, die ook in Nederland een volle agenda heeft met zijn concerten, is er een wereld opengegaan. Als tenor zingt hij nu ‘opera’ in korte broek en het publiek kan het waarderen.

Frank Live

Ben Cramer was er al een keer te gast en deze week ook de zingende vrachtwagenchauffeur Frank Live (Polak) uit Bruinisse. Frank Live, die in december een groot concert geeft in Barendrecht en onlangs een remake van ‘She’ van de zanger Charles Aznavour uitbracht, treedt er donderdag op.

Frank Live ging daaraan voorafgaande ook op bezoek bij voormalig programmamaker en vlogger Harry Vermeegen, die vanuit zijn huis bij Alicante dagelijks commentaar geeft op het Nederlandse voetbalnieuws. Laat de zon in je hart, was de boodschap van Vermeegen en Polak.

In Moraira is de Budhamar Beach Club inmiddels een vast adres van Nederlanders die er wonen en vakantie vieren. De Spanjaarden zijn inmiddels ook gewend aan het stemgeluid van de Nederlander.