Neymar verruilt rugnummer 10 even voor 100

Door:
10-10-2019

Daniëlle van de Donk werd dinsdag in Eindhoven al voorafgaand aan haar 100e interland gehuldigd en iets soortgelijks gebeurde deze week in Singapore met Neymar. De Braziliaanse superster, met een transfersom van 222 miljoen euro de duurste voetballer ter wereld, speelt donderdag in het Aziatische land tegen Senegal zijn honderdste wedstrijd voor de ‘Seleção’. Uit handen van de voormalige topspits Bebeto ontving Neymar een Braziliaans shirt met daarop niet zijn vaste rugnummer 10 maar het nummer 100. Ook kreeg hij als aandenken een fraaie plaquette.

De 27-jarige aanvaller debuteerde in 2010 in de nationale ploeg, toen nog als groot talent van de Braziliaanse club Santos. Neymar verhuisde drie jaar later naar FC Barcelona, waar hij met Lionel Messi en Luis Suárez een bijzonder trefzekere voorhoede vormde. In 2017 ging de linksbuiten voor een recordbedrag naar Paris Saint-Germain.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de 99 interlands die hij speelde, maakte Neymar 61 doelpunten. Hij heeft alleen Pelé (77 goals) en Ronaldo (62) nog voor zich staan op de ‘eeuwige’ topscorerslijst van de vijfvoudig wereldkampioen. “Ik ben heel blij dat ik deze mijlpaal bereik”, zei Neymar in de aanloop naar zijn honderdste interland. “Zelfs in mijn stoutste dromen had ik dit nooit zien gebeuren. Het is nu mijn droom om met Brazilië wereldkampioen te worden. Er gaat nog heel veel moois aankomen.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD