Nieuwe data-analyse zorgt voor meer inzicht Formule 1-races

Door:
23-06-2020

De Formule 1 en Amazon hebben een nieuwe reeks statistieken aangekondigd die fans meer inzicht moeten geven in wat er gebeurt tijdens een race. De statistieken zijn gebaseerd op de 1,1 miljoen datapunten die sensoren op de auto’s per seconde genereren en 70 jaar aan historische racedata.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De gegevens worden in de Amazon-cloud met machine learning geanalyseerd om de cijfers live tijdens de race te kunnen tonen. Zo zal er vanaf volgende maand een “car performance score” te zien zijn tijdens een wedstrijd waarmee fans de prestaties van verschillende wagens kunnen vergelijken. De “ultimate driver speed comparison” moet helpen om te bepalen welke coureur het snelste ooit is, terwijl de deelnemers aan een specifieke race met de “driver skills rating” op rijvaardigheid beoordeeld kunnen worden. Voor hoe goed een bocht genomen wordt, is ook een speciale statistiek ontwikkeld.

Andere statistieken moeten aantonen hoe elk team presteert gedurende een wedstrijdseizoen. Amazon waagt zich zelfs aan racevoorspellingen op basis van oefen- en kwalificatierondes.

De inzichten zullen geïntegreerd worden in de uitzendingen van de races. Omdat racebanen zo lang zijn, kunnen tv-uitzendingen nooit alles laten zien wat er op het circuit gebeurt. Daar zouden de statistieken verandering in moeten brengen. “De F1-inzichten die we samen met Amazon creëren, zorgen ervoor dat fans dichter bij de baan kunnen komen dan voorheen,” zegt hoofdingenieur Rob Smedley van de Formule 1. “Inzichten van achter de pitmuur komen zo voor het eerst aan het licht.”

 

BUZZDIGT

 

 

Meer DenD