Ons droomhuis staat in Roerdalen (Midden-Limburg)   

Door: DitjesDatjes
25-05-2019

Cijfer: 8,2 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

 Conny en Paul hebben een heel bijzonder vakantiehuis: een voormalige PTT-telefooncentrale. Deze staat in MiddenLimburg aan de rand van Nationaal Park de Meinweg, de Maasplassen en het mooie Roerdal. Een ingemetselde tegel met het PTT-logo prijkt nog steeds boven de voordeur. 

 ,,De PTT had vroeger overal in Nederland soortgelijke huisjes”, vertelt Conny,,Het waren toen nog vierkante stenen huisjes waarin analoge schakelkasten het regionale telefoonverkeer verzorgden. Toen het digitale tijdperk intrad, werden al deze huisjes voorzien van een stenen aanbouw waarin de digitale apparatuur stond. Hierna is er in één nacht overgeschakeld van analoog naar digitaal. Weer later verhuisde deze apparatuur naar grotere centrales en werden de huisjes verkocht als clubgebouwen, vakantiehuisjes en dergelijke. 

Oorspronkelijk had geen van de huisjes ramen. Er moest dan ook veel gebeuren om van het vrijstaande huisje in het buitengebied tussen Melick en Herkenbosch er een modern vakantiehuis van te maken. ,,In de ruimte waar vroeger de schakelkasten stonden, is nu de woonkamer gerealiseerd en in de huidige keuken stond vroeger een grote accubatterij die de installatie in bedrijf moest houden bij stroomuitval. Op de zolderetage is een tweede bad- en slaapkamer gerealiseerd. Huurders zijn bij binnenkomst altijd verrast als ze zien hoe ruim dit huis is. 

 

Beoordelingen huurders: 

 Mieke, Maartensdijk:
,,Het PTT-huis is een uniek huisje met alles wat je nodig hebt. Zelfs meer dan dat; 2 leuke terrasjes en de inrichting is zeer compleet en sfeervol. 

Gerrit, Lelystad:
,,Dit is een prachtig, goed verzorgd huisje. De ligging is bijzonder mooi en het is een echte aanrader. 

Gertruud, Rotterdam:
,,Het huisje is gezellig ingericht en voelt meer als een echt huis, dan als een vakantiehuisje. 

Informatie: 

 – Geschikt voor 4 personen 

– Unieke accommodatie 

– Met 2 zonnige terrassen en eigen parkeerplaats 

– Geen boekingskosten! Je betaalt direct aan de eigenaar 

– Snelcode Micazu.nl: 10182 

Meer DenD