Oranje-internationals treffen elkaar in Champions League

De loting voor de kwartfinales van de Champions League voor vrouwen heeft wat Nederlandse onderonsjes opgeleverd. Het meest in het oog springende duel is dat tussen de Spaanse clubs Atlético Madrid en FC Barcelona, oftewel een ontmoeting tussen keepster Sari van Veenendaal en het Catalaanse duo Stefanie van der Gragt en Lieke Martens.

De drie voetbalsters zijn normaal gesproken allemaal vaste waardes in de Nederlandse ploeg, al zijn Van der Gragt en Martens momenteel herstellende van blessures. Van Veenendaal is de captain van de ‘Leeuwinnen’.

Shanice van de Sanden gaat het met Olympique Lyon opnemen tegen Bayern München, de Duitse club van Lineth Beerensteyn. Lyon won de Champions League de afgelopen vier seizoenen. De Duitse club VfL Wolfsburg, dat FC Twente uitschakelde in de vorige ronde, werd gekoppeld aan Glasgow City FC. Bij Wolfsburg speelt Dominique Bloodworth, centrale verdedigster van Oranje. Vivianne Miedema, Jill Roord en Daniëlle van de Donk gaan het met Arsenal opnemen tegen Paris Saint-Germain.

De wedstrijden in de kwartfinales worden gespeeld op 24/25 maart en 1/2 april. De finale van de Champions League is op 24 mei in Wenen.

 

BUZZS