Oud-Collega: ‘De sympathieke Ellie is er niet meer’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Toen Ellie Lust moest kiezen tussen werken bij de politie of haar opkomende televisiecarrière, spraken veel mensen daar schande van. Dat de politie haar liet kiezen zou niet eerlijk zijn en voor Ellie was het moeilijk een keuze te maken. Uiteindelijk koos ze voor de televisie. Een anonieme bron bij de politie laat nu weten dat Ellie zich onterecht in een slachtofferrol heeft geplaatst en dat haar keuze niet zo zwart/wit was als werd beweerd.

Terugkeergarantie

Haar werk bij de televisie zou niet meer gecombineerd kunnen worden met haar politiewerk, dat was vorig jaar het verhaal. Na lang wikken en wegen besloot de politieagente, die op televisie populair werd door haar deelname aan Wie is de Mol, te kiezen voor de showbizzwereld. Daarmee leek ze voorgoed haar oude leven de rug toe te keren maar dat was niet weer. ,,De korpsleiding bood haar nog terugkeergarantie”, zegt een oud-collega van de politie tegen weekblad Weekend. ,,Dat hield in dat als haar media-carriere onverhoopt op een fiasco zou uitdraaien, ze zonder meer weer aan de slag zou kunnen bij de politie.”

Een geweldig aanbod, want bijna niemand die zijn ontslag indient bij de politie krijgt dat te horen. Maar Ellie was niet blij met het aanbod. ,,Ellie liet weten dat ze die garantie helemaal niet wilde. Niemand binnen het korps begreep dat op dat moment. Het waarom werd pas duidelijk toen ze eenmaal ontslag had genomen en zich in de media als slachtoffer presenteerde.”

Zelfbeklag

De oude Ellie, die zo geliefd was binnen de politie, is er niet meer volgens de bron. ,,Als je alles achter elkaar terugleest wat ze het afgelopen jaar allemaal voor negatiefs over de politie heeft gezegd dan ga je met je oren klapperen. Het is zo rancuneus en vol zelfbeklag. De loyale sympathieke Ellie die ons korps altijd had verdedigd, is niet meer”

 

Tags

COLLEGAELLIE LUSTKIEZENMEDIAPOLITIERUZIETELEVISIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck