Oud HNTM-winnares loopt prijzengeld mis: ‘was te dik’

Nikkie kreeg 50.000 euro niet omdat ze te dik was
Door: Lola van Leeuwen
08-09-2022

Het nieuwe seizoen van Hollands Next Top Model is in volle gang! Hierdoor komen ook oude verhalen naar boven. In 2013 wint Nikki Steigenga het zesde seizoen van HNTM en zou een bedrag van 50.000 euro krijgen. in YouTube-serie ‘En Dan?’ onthult ze dat ze het prijzengeld nooit heeft ontvangen…

,,Ik dacht: binnen drie jaar krijg ik dat geld op mijn bank”, zegt Nikkie tegen Daelorian van der Kolk, de host van de Youtube-serie en ook kandidate van HNTM 2013. ,,In het contract staan kleine lettertjes waar je je wel aan moet houden om dat bedrag te winnen. Wat ze heel slim spelen”, aldus Steigenga.

‘Ze wisten het’

De HNTM-winnares legt uit waarom ze het prijzengeld nooit heeft ontvangen. ,,Ik moest heupmaat 90 hebben. Doutzen Kroes heeft niet eens heupmaat 90! (…) Dat wisten ze… Ik heb die maten niet en ik weet ook niet of ik ooit heupmaat 90 zou kunnen worden”.

Nikki zegt dat het aan haar bouw ligt en vindt dat de programma-makers hier destijds bewust op hebben ingespeeld. ,,Ik kan niet in hun koppies kijken, maar ik denk dat ze het contract heel slim hebben opgesteld. Dat ze heel slim mij als winnaar hebben uitgekozen en bijvoorbeeld niet Anke (haar mede-finalist) die wel heupmaat 90 had”, denkt Nikki.

Bang

Het model besluit uit angst zich erbij neer te leggen. ,,Ik ben het gesprek nooit aangegaan”, zegt ze. ,,Tegen die mensen ingaan? Dat durfde ik echt niet. Mijn ouders ook niet.” Desondanks krijgt ze een nieuw contract aangeboden bij het modellenbureau. ,,Ik kon wel bij het modellenbureau blijven, maar dit contract was dan weg.”

Nikki blijft het raar vinden hoe alles is gelopen. ,,Ik zie nu wel in dat het bizar is dat ze je zo lekker maken en je zo erg iets beloven. En dan in één keer is het heel makkelijk: nee, we doen het niet meer, want kijk maar naar de kleine lettertjes. En dan is het gesprek ook klaar.” De winnende titel en de covershoot heeft ze destijds wel gekregen.

Meer DenD