Oud-international Berthold heeft twijfels bij Dost

Door:
20-08-2019

De Duitse oud-international Thomas Berthold betwijfelt of Bas Dost (30) voor Eintracht Frankfurt een buitengewone versterking zal zijn. De Nederlandse aanvaller is dicht bij een overstap van Sporting Portugal naar de Duitse club. Volgens Berthold doet zijn vroegere club er echter goed aan om nog wat langer rond te kijken en wellicht nog wat meer geld uit te trekken voor een betere en jongere spits.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ik kan me niet voorstellen dat Dost optie nummer één is”, betoogt de oud-verdediger in zijn column in Bild. “Hij heeft zijn leeftijd niet mee en hij is een man als Mario Gomez. Hij moet worden bediend in het strafschopgebied, daarbuiten heb je hem niet nodig. En hij heeft niet het tempo, de lichaamsbouw en de kracht van Sébastien Haller, omdat hij nogal slungelig en niet zo robuust is als de Fransman.”

Eintracht Frankfurt heel veel geld in kas door de lucratieve verkoop van Luka Jovic (Real Madrid) en Haller (West Ham United). “Mijn eerste gedachte was: hebben ze op de veelgeprezen scoutingafdeling van Frankfurt niets anders in petto dan Bas Dost? Echt niet? Er moet toch ergens ter wereld een getalenteerde, kopkrachtige spits te vinden zijn?”, stelt de 54-jarige Berthold, die in 1990 met Duitsland de wereldtitel veroverde.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD