Real Madrid heeft Stekelenburg in vizier als reservekeeper

Door:
25-08-2019

Maarten Stekelenburg kan op 36-jarige leeftijd nog een toptransfer maken. Volgens Spaanse media is hij in beeld bij Real Madrid, dat een ervaren reservekeeper wil aantrekken als Keylor Navas voor het einde van de transferperiode nog vertrekt. De keeper uit Costa Rica zou in beeld zijn bij Paris Saint-Germain.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Navas (32) heeft zijn plek onder de lat bij Real Madrid moeten afstaan aan Thibaut Courtois. Stekelenburg bivakkeert al jarenlang op de bank bij Everton, waar hij Jordan Pickford voor zich heeft. Pickford is de vaste nummer 1 van Everton én het Engelse elftal.

Trainer Zinedine Zidane wil Navas graag behouden. De Costa Ricaan kan zijn carrière echter vervolgen in de Franse hoofdstad Parijs, waar PSG een vervanger zoekt van Gianluigi Buffon, die is teruggegaan naar Juventus.

Stekelenburg was jarenlang de vaste doelman van Ajax en het Nederlands elftal, waarmee hij in 2010 de WK-finale haalde. De Haarlemmer verhuisde een jaar later naar AS Roma, waar hij gedurende zijn tweede seizoen op de bank belandde. Via Fulham, AS Monaco en Southampton kwam Stekelenburg in 2016 bij Everton. Onder de toenmalige trainer Ronald Koeman was hij een tijdje basisspeler en dwong hij ook een terugkeer in Oranje af, maar de laatste jaren moet Stekelenburg zich schikken in de rol van reserve.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD